Media


Hieronder kunt u een overzicht vinden van SWODB in de media. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten. Bij elk krantenartikel is de tekst ook te lezen in een Word Document.

2015

“05-09-2015, Krant Hint Eersel”

Japie bedankt de Plus supermarkt en alle klanten: “hartelijk bedankt voor het waanzinnige bedrag van € 1005,-. De Plus supermarkt en alle klanten hebben het onderzoek naar Doofblindheid weer een stapje dichterbij gebracht!” Klik hier om het hele artikel lezen in een Word Document.

17-09-2015 AD: “Niet te geloven. cum laude!”

Woensdag 16 september ontving SWODB voorzitter Hedda de Roo haar diploma van de master Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Tot haar eigen verbazing kreeg ze te horen dat ze cum laude is afgestudeerd. AD schrijft “Slecht horen, weinig zien én cum laude afstuderen. Het is Haagse Hedda de Roo (27) gisteren gelukt. Het Syndroom van Usher maakt haar zintuiglijke wereld steeds kleiner, maar van haar geest blijft de doofblindheid af. De Roo werkt keihard, in de hoop haar medepatiënten een betere toekomst te bieden, voordat het moment aanbreekt dat ze zelf niets meer ziet. ‘Ik heb geen tijd te verliezen, ik moet dóór.’ “

Klik hier om het hele artikel lezen in een Word Document. Of bekijk het artikel in een pdf bestand Klik hier.

12-08-2015 in Stadsblad Den Bosch ‘Japie van Hoof vraagt dringend aandacht voor doofblindheid’

Op woensdag 12 augustus verscheen in het stadsblad Den Bosch een mooi artikel van Japie die aandacht vraagt voor doofblindheid. “Hij is gek op voetbal en zoekt naar spelers die hem willen helpen het onderzoek naar doofblindheid te promoten. Voetballen kan hij al lang niet meer doordat hij te slecht ziet. Hij loopt met een zogenoemde taststok, voorheen blindenstok genaamd. Hij kan nog net genoeg zien om gebaren te volgen.”
Klik hier om het artikel van Japie in het Stadsblad Den Bosch te lezen in een Word Document.

02-07-2015 Artikel Martine in Wijkkrant de Purmer Noord

Op 2 juli verscheen van Martine Muizelaar, vrijwilliger van SWODB, een mooi artikel in de Pumer Noord. In het artikel wordt onder andere ingegaan op haar geleidehond: “Hino zorgt er voor dat veel dingen minder energie voor Martine kosten en zij meer kan genieten van de dingen om haar heen.”Klik hier om het hele artikel van Martine lezen in een Word Document.

16-06-2015 in Dag Allemaal: ‘‘Wij stellen níks uit, want voor we het weten, is het te laat’

Op dinsdag 16 juni verscheen in het Vlaamse blad “Dag Allemaal” een interview met de zussen Tinne en Kathleen. Beide zussen zijn gediagnosticeerd met het syndroom van Usher.
“Blind worden is eigenlijk een voortdurend rouwproces. Wanneer je uiteindelijk aanvaard hebt dat je iets niet meer kan, moet je opnieuw een stap achteruit zetten.” Klik hier om het interview met Tinne en Katleen te lezen in een Word Document.

17-06-2015 in de LINDA:’En nu wordt ik ook nog blind’

Op 17 juni verscheen een interview met doofblinde SWODB voorzitter Hedda de Roo. ” De diagnose was een enorme klap, de arts zei letterlijk: ‘Je hebt het syndroom van Usher en je moet gaan nadenken of je wel kinderen wilt ” Steun Hedda in behoud van haar zicht via justgiving.nl/hedda
Klik hier om de tekst van het artikel te lezen in een Word Document.

03-06-2015 VIVA “Morgen kan het donker zijn”

Op 3 juni verscheen een interview met doofblinde SWODB penningmeester Nicole Lo-A-Njoe-Kort. “Het zicht dat kwijt is, krijg ik nooit meer terug. Maar als ik kan behouden wat ik nu heb, ben ik de koning te rijk.” Steun Nicole in behoud van haar zicht via justgiving.nl/nicole

Klik hier om de tekst van het artikel te lezen in een Word Document.

17-05-2015 Escampjournaal

Op zondag 17 mei werd tijdens het Escampjournaal aandacht geschonken aan de Inktpatronen actie. Vanaf 10.45 begint het item over deze actie. Helaas is er geen ondertiteling beschikbaar, klik hier om de transcriptie van de gesproken tekst in een Word Document te lezen. Om de uitzending terug te kijken op uitzending gemist klik hier.

Wil je meer informatie over de Inktpatronen actie, klik hier!

29-04-2015 Kentalis Magazine

SWODB Raadslid Marleen Janssen en voorzitter Hedda de Roo staan met een artikel in het jubileumnummer van Kentalis Magazine.
Klik hier om de tekst van het artikel te lezen in een Word Document.

24-04-2015 Artikel blad Doe MEE van stichting MEE:
” Hedda knokt voor meer onderzoek naar doofblindheid ”
Klik hier om de tekst van het artikel te lezen in een Word Document.

23-01-2015 Geld maakt gelukkig SBS6
Op vrijdag 23 januari was de voorzitter Hedda de Roo namens SWODB te zien in het programma “Geld maakt gelukkig”. Hedda heeft hiermee € 1900,- opgehaald (€1.349 netto i.v.m. kansgeldbelasting).

17-01-2015 Artikel in de Telegraaf:
“Mijn beperking inzetten als kracht”
Klik hier om de tekst van het artikel te lezen in een Word Document.

11-01-2015 Blog:
“Hedda de Roo: doofblind, maar zeker niet onzichtbaar”
Klik hier om deze blog te lezen.

06-01-2015 Radio Interview Omroep west
Op dinsdagochtend 6 januari’15 werd Hedda de Roo kort telefonisch geïnterviewd tijdens de uitzending van omroep west.

01-01-2015 Nieuwjaarsduik Japie van Hoof
Japie van Hoof was dit jaar zo dapper om de kou te trotseren. Dit deed hij niet zomaar, maar om aandacht te vragen om geld te werven voor SWODB. Bekijk dit filmpje.

2014

19-12-2014 Artikel Runnersworld: “Doofblind meedoen”
Vrijdag 19 december verscheen er een artikel in het blad Runnersworld onze doofblinde penningmeester Nicole Lo-A-Njoe-Kort.
Klik hier om de tekst van het artikel in een Word Bestand te lezen.

05-12-2014 Artikel in weekblad Hint:
“Kerstactie – Bent u het lichtpuntje voor doofblinden
in deze donkere dagen?”
Een mooi artikel over de warme kerstactie die ten goede komt aan SWODB.
Klik hier om de tekst van het artikel in een Word Bestand te lezen.

05-12-2014 Artikel in blad De Kempenear:
“Licht puntjes voor doofblinden”.
In het blad De Kempenear werd aandacht besteed aan de kerstactie van doofblinde Japie van Hoof en zijn ouders. Klik hier om de tekst van het artikel in een Word Bestand te lezen.

03-12-2014 Artikel in blad de Uitstraling:
“Japie van Hoof Doof, blind en strijdbaar”
In verband met de kerstactie op de kerstmarkt op 7 december stond er een mooi artikel in het blad de Uitstraling. Klik hier om de tekst van het artikel in een Word Bestand te lezen.

25-10-2014 Japie bij Hart van Nederland SBS6
Op 25 oktober werd er aandacht besteed aan het emotionele verhaal van Japie van Hoof. Daarnaast is voorzitter Hedda de Roo ook kort geïnterviewd.
Kijk hier de aflevering met ondertiteling terug:

06-09-2014 Artikel AD: “Hardlopen in de duisternis”
Op zaterdag 6 september verscheen er een artikel in de AD over Hedda de Roo en haar actie om in het donker totaal doofblind mee te doen met de hardloopwedstrijd de zevenheuvelenloop om aandacht te vragen voor onderzoek.
Klik hier om de tekst van het artikel in een Word bestand te lezen.