Ambassadeurs


Op deze pagina kunt u ambassadeur(s) vinden die zich actief inzetten door middel van het starten van acties om gelden te werven voor SWODB.

 

Japie van Hoof

j.vanhoof@swodb.nl

Ambassadeur Japie van Hoof

Japie (Jaap) van Hoof is een actieve ambassadeur van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid. Hij is op zijn 3e jaar (in 1984-1985) gediagnosticeerd met het Syndroom van Usher type 1. Op een dovenschool heeft hij zijn MAVO diploma behaald. In 2003 heeft hij zijn MBO-opleiding Fietstechnicus diploma behaald. Japie heeft drie jaar met plezier als fietstechnicus gewerkt, helaas heeft hij dit noodgedwongen moeten opgeven doordat zijn zicht steeds verder achteruitgaat. Sindsdien typeert hij zichzelf als “Doof, blind en strijdbaar”.

Japie wil niets liever dan de achteruitgang van zijn zicht, veroorzaakt door Retinitis Pigmentosa (RP) stoppen. Daarom zet hij zich actief in voor SWODB. Japie heeft al veel geld opgehaald, maar is vastberaden door te gaan tot dat de progressieve achteruitgang van zijn zicht gestopt of zelfs genezen kan worden. Hij weet dat hier nog veel geld voor nodig is en is gedreven om dit geld bij elkaar te krijgen door middel van het starten van acties. Hij is al bij Hart van Nederland te zien geweest. Om de uitzending met ondertiteling terug te kijken kunt u deze hieronder bekijken.